Vrijstelling belastinginhouding

Vrijstelling belastinginhouding

“Verklaring belastingplicht woonland”.

Om vrijgesteld te worden van loonheffingen in Nederland (of België) moet u in Spanje herkent worden als fiscaal inwoner van dat land.

U bent fiscaal inwoner van Spanje als u fiscaal resident bent en dus belastingplichtig voor uw wereldinkomen.

Dat kan u als volgt bewijzen:

  1. U stuur een kopie op van uw meest recente belastingaanslag met de daarbij behorende aangifte uit Spanje.
  2. U laat de daarvoor bestemde verklaring door de belastingdienst in Spanje invullen en ondertekenen en stuurt deze mee bij de aanvraag voor vrijstelling van loonheffing.

Deze verklaring wordt door de Spaanse fiscus alleen afgegeven als u al een keer aangifte als resident in Spanje heeft gedaan.

Immers als u nog nooit aangifte heeft gedaan in Spanje, kan de Spaanse belastingdienst u niet herkennen als een Spaanse resident en dus ook geen verklaring afgeven, dat u belastingbetaler als resident bent in Spanje.

Een betere oplossing is dat u een “Certificado Residencia Fiscal” aanvraagt via Accountnet.

Overigens zult u nooit een vrijstelling van loonheffing krijgen als u een pensioen ontvangt als voormalig ambtenaar bij de Nederlandse overheid, omdat geregeld is, dat het ABP in dat geval altijd de loonheffing zal inhouden in Nederland.

Voor het aanvragen van vrijstelling van loonheffing kunt u het beste contact opnemen met uw accountmanager bij Accountnet.

Een vraag stellen of meer informatie ?   Klik hier !

 

 

Reacties zijn gesloten.

Proudly powered by AIM Accountnet Internet Media SL copyright (c) 2007-2021