Internationaal Spaans BTW nummer

Internationaal Spaans BTW nummer

Internationaal BTW nummer Spanje

Spaanse vennootschappen dienen te beschikken over een ‘Fiscaal Identificatie Nummer’ (NIE, NIF of CIF nummer).

Dit fiscale nummer is tevens uw BTW nummer, echter om internationaal zaken te doen, moet dit fiscale nummer ingeschreven zijn in een speciaal register, zodat het fiscale nummer internationaal herkend kan worden.

Als u internationaal zaken wilt doen, dient u zich aan te melden bij de Spaanse fiscus.

Deze dient het nationale BTW nummer in het internationale systeem te registreren zodat dit voor buitenlandse bedrijven controleerbaar is en in (electronische) belastingaangiften kan worden opgenomen. Uw fiscale nummer wordt daarna dan voorafgegaan door de letters ES-.

In het kader van fraudebestrijding komt de fiscus altijd controleren of er wel sprake is van een bedrijf, o.a. door te kijken of er wel een eigen kantoor is, of er personeelwerkzaam is, of de ondernemer daadwerkelijk actief is, of er andere bewijzen aanwezig zijn, zoals een naambord etc.

Zeer regelmatig wordt aan de hand van deze criteria het internationale btw nummer afgewezen, terwijl er wel degelijk sprake is van een serieus bedrijf, dat goederen of diensten levert buiten Spanje.

Bereid een controle dan ook zeer grondig en serieus voor, zeker wanneer uw bedrijf niet aan allerlei uiterlijke kenmerken kan voldoen.

 

Reacties zijn gesloten.

Proudly powered by AIM Accountnet Internet Media SL copyright (c) 2007-2021